transparent logo del av Enter redovisning AB Stockholm

Löpande bokföring

Behöver ni få tag i en bokföringsbyrå som kan ta hand om er löpande bokföring? Enter redovisning är en etablerad bokföringsbyrå som erbjuder både redovisningstjänster och rådgivning för små och medelstora kunder. Vi finns centralt i Stockholm och tar emot alla slags kunder, från såväl stora som små företag. 

 

Vi har funnits ända sedan 1991 och har sedan dess fått mycket erfarenhet och breddat vår  kompetens. Våra ekonomer engagerar sig alltid i alla våra kunder med ett driv att hjälpa företagen att växa. 

Vad är löpande bokföring?

Att ha hand om löpande bokföring handlar bland annat om att man registrerar och bokför alla affärshändelser som händer inom ett företag, löpande och regelbundet. Till varje händelse behöver det även finnas ett underlag (verifikation), detta kan exempelvis vara en faktura på ett inköp eller ett kvitto på en betalning.

Exempel på löpande bokföring

En affärshändelse som man bokför kan exempelvis vara att du som företagare köper in tangentbord till kontoret för 1000kr. 

  • Dessa 1000kr bokför du som ett uttag ur kassan – 1000kr i kredit på kassans konto.
  • Efter det så registrerar/bokar du 800kr vilket är kostnaden utan moms, som en debit på kontorsmaterial kontot.
  • Därefter så ser du till att momsen bokförs på 200kr på kontot för debiterad ingående moms.

Till denna affärshändelse behöver det sedan finnas en verifikation, t ex kvitto på inköpet.

Kvitton för bokföring

Regler och lagar

När man sköter den löpande bokföringen är det även viktigt att man bokför enligt de regler som är satta av skatteverket. Givetvis vet vi vad som gäller, så tar ni hjälp av oss kan ni känna er trygga att allt sköts korrekt.

 

Lyckligtvis så använder vi ofta digitala bokföringssystem, så att denna process blir lättare att genomföra och framförallt enklare att utföra korrekt. Om ni exempelvis lägger in något själva, så kan systemet automatiskt säga ifrån om något är ifyllt felaktigt.

Det finns idag jättemånga duktiga företagare, men som antingen känner att man ändå inte har tiden eller kunskapen att genomföra detta själv. Då kan det vara ett perfekt tillfälle att anlita oss på Enter för att få hjälp med dessa delarna.

Löpande bokföring

Kontakta oss redan idag för att få hjälp med er löpande bokföring!

Välkommen att kontakta oss med frågor och funderingar. Vi är flexibla och har lösningar som passar flesta företag och arbetssätt!

Kontaktförmulär

Hjälp med löpande bokföring

En löpande bokföring är ofta ett måste och för den som inte är kunnig i bokföring, kan det ses som något påfrestande. Så är det inte för oss, vi har kompetensen och kunnandet att sköta en löpande bokföring för ert företag. Vi vet att den löpande bokföring som vi erbjuder är bland det absolut viktigaste instrumentet för att ett bolag ska kunna ha ordning och reda på sina finanser. Därför ser vi till så att ni ska kunna få den bästa tänkbara kvaliteten på den löpande bokföring som vi erbjuder våra kunder.

Eftersom att alla företag är unika, både i behov, storlek och mängden transaktioner så rekommenderar vi att man tar kontakt med oss för att få reda på kostnaden för att vi ska hantera löpande bokföring. Vi är flexibla och anpassar oss efter era förutsättningar på bästa möjliga sätt!

Ja, enligt lagen måste enskilda näringsidkare bokföra sin verksamhet. Aktiebolag, handelsbolag och ekonomiska föreningar är alltid skyldiga att föra bokföring.

Hur kan vårt företag få veta hur det står till med bokföringen?

Ert företag kan följa den löpande bokföringen varje dag genom att logga in på ert konto som ni får i vårt digitala program Enter-online, som vi arbetar i. Det kan ni göra varje dag, om ni så önskar. Där kan ni själva lägga in nya fakturor som ni önskar ska bli betalda och kvitton som ni önskar ska bli administrerade. Där kan ni välja att lägga in allt underlag för er löpande bokföring. Och ni kan även själva se när fakturor betalas, moms betalas och deklarationer ska göras etc.

 

Fråga oss gärna om allt som rör ert företags ekonomi. Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet och vår kompetens, som kan hjälpa ert företag att växa, bli mer framgångsrikt och starkare ekonomiskt. För oss som redan har fått många nöjda kunder och som välkomnar nya kunder löpande, är det viktigt att kunna hjälpa till så gott det går.

Behöver ni mer än löpande bokföring?

Förutom löpande bokföring står vi även gärna till hands när ni behöver hjälp med annat som till exempel:

Vi vet hur viktigt det är med en god administration av era finanser, och att en korrekt löpande bokföring är viktig för beslut som ni behöver fattar avseende investeringar, nyanställningar och när man vill kapa onödiga utgifter.

Behöver ni hjälp med något annat utöver löpande bokföring?  Kontakta oss idag så hjälper vi er!

Jean Haddad är grundare av Enter redovisning

Add testimonial description here. Edit and place your own text.

John Doe

Codetic

Jean Haddad är grundare av Enter redovisning

Add testimonial description here. Edit and place your own text.

John Doe

Codetic

transparent logo för enter AB Stockholm

Enter Redovisning AB Box 7337 103 90 Stockholm
Besöksadress
Kungsgatan 8
111 56 Stockholm

Ring oss här

Maila oss här

Transparent ikon
Enter Redovisning är medlem i Sveriges Redovisningskonsulters Förbund, SRF.

Logga in